donderdag 13 oktober 2016

BeLUG at Brique Expo Lomme 2016Today I received a nice report from Ludo Soete about the event at Lomme last weekend.  It seems to have been a great and cosy event and a great succes for a first edition, and we thank our team for representing BeLUG at the event.

Brique Expo Lomme (Fr) 2016


4056, dat is het exacte aantal bezoekers die we vorig weekeinde over de vloer kregen op de éérste editie van Brique Expo Lomme (Fr).  De expositie ging door in het ‘Ecole des enfants’ te Lomme, nabij Rijsel. Een groot gebouw op een 50-tal meter van de grote weg met een groot park achteraan.
De aanvraag kwam van Richard Lemeiter, lid van FreeLug. Daar ik in het verleden al enkele malen met hem samen gewerkt heb, was de beslissing om er deel te nemen zéér vlug genomen. Richard was ook één van de medewerkers aan het Treignes - Mariembourg project uit 2010.

Op zaterdag ochtend om 8h daar aangekomen, was onze lay-out praktisch volledig opgebouwd van de avond voordien, de stoom locomotieven van Vincent waren reeds geplaatst, enkel nog stroom voorziening verzorgen voor de treinen, treinen plaatsen, mijn postkantoor van Kortrijk alsook mijn Noorse staafkerk opstellen. Michaël Verspecht had enkel nog zijn modulaire huizen te plaatsen en alles was klaar voor het publiek, die een klein half uur voor opening (10h)  reeds in een rij stond aan te schuiven. Er waren diverse activiteiten voorzien voor het publiek, zoals een Duplo speelhoek voor de kleintjes, een bouwhoek voor de grotere kinderen & volwassenen die modellen konden bouwen uitsluitend met gele stenen van 2x4, TechBall en de bouw van een grote mozaïek.
Bij nader toezien was dit evenement reeds ‘internationaal’ qua deelnemers. 

 Figuur 1 - Andreas Reikowski
Andreas Reikowski  alias Zypper (https://www.schwabenstein.com/ ) uit Stuttgard (D) was de eerste ingeschreven deelnemer voor het evenement en had enkele denk spelletjes meegebracht in zijn trolley die gesmaakt werden door groot en klein, Jean-Francois, Michaël, Vincent  & mezelf uit België. De anderen kwamen uit diverse departementen van Frankrijk, waaronder Philippe Hurbain (http://www.philohome.com/ ) die er met enkele GBC modules stond. De deelnemers kwamen uit diverse clubs (FreeLug, Ch’ti Lug, BeLug, Schabenstein 2x4 ) alsook onafhankelijk.